Paraziții intestinali sunt organisme care trăiesc în tractul digestiv al gazdei și se hrănesc cu substanțele nutritive din alimentele consumate de aceasta.
Simptomele infecției cu paraziți intestinali pot varia de la unele ușoare la unele destul de severe, precum diaree, greață, vărsături, dureri abdominale, scădere în greutate și lipsa poftei de mâncare. În ceea ce privește tratamentul, el constă adesea în administrarea de medicamente antiparazitare specifice, precum și în îmbunătățirea igienei personale și a condițiilor de viață pentru a preveni reinfecția și răspândirea la alte persoane.
Beneficiile medicamentelor naturiste sunt deja recunoscute în lumea medicală. Nu doar faptul că acestea sunt folosite de mii de ani de zile, este de reținut bine. Cel mai mare avantaj este reprezentat, mai ales, de lipsa reacțiilor lor adverse, ceea ce înseamnă ca nu te vei îmbolnăvi mai mult, încercând să tratezi o afecțiune banală.
Există remedii naturale aproape pentru orice fel de boală, inclusiv pentru eliminarea paraziților pe cale naturală (vezi de exemplu produsul Nemanex). Beneficiile sunt maxime în special pentru copii, femei însărcinate sau pentru persoanele care suferă de boli suplimentare hepatice, renale, gastrice, etc. La aceste niveluri apar, de obicei reacțiile adverse cele mai grave.
În ultimii ani, mulți producători de suplimente naturale au conceput remedii eficiente pentru eliminarea paraziților pe cale naturală. Astăzi un tratament pentru viermi intestinali, poate fi ușor urmat și nu costă nici foarte mult, dacă luăm în considerare că nu ne vom confrunta cu reacțiile toxice ale medicamentelor clasice, obișnuite.
Indiferent de ce paraziți intestinali suferi, în orice farmacie naturistă sau pe site-ul oricărui producător important de suplimente naturale, vei găsi un preparat care să te ajute să scapi de această problemă, fără a genera alte probleme, poate mult mai grave. Dacă ești adeptul medicamentelor naturale, nu ezita să reții aceste detalii.
Navigare rapidă:
- 1 Cât de periculoși sunt paraziții intestinali? Ce simptome putem avea în urma infestării?
- 2 Oxiuri la copii – ce sunt și ce simptome apar cel mai frecvent?
- 3 Este posibilă eliminarea paraziților pe cale naturală? Ce putem face?
- 4 Antibiotic pentru paraziții intestinali – de ce să nu luăm fără recomandarea medicului?
Cât de periculoși sunt paraziții intestinali? Ce simptome putem avea în urma infestării?
O infectare cu paraziți intestinali nu este o boală foarte gravă. Nu trebuie să te sperii dacă s-a întâmplat acest lucru. Pot apare simptome neplăcute precum diareea, pierderea poftei de mâncare, dizenterie, stare de oboseală datorită afectării somnului, etc.
La copii, însă, poate fi și mai grav. În primul rând pentru că organismul lor nu este suficient de dezvoltat pentru a răspunde prompt la infecție și al doilea motiv este generat de riscul de apariție a unei deshidratări mari în urma tulburărilor digestive.
Cele mai grave complicații ale acestor simptome paraziți intestinali, atunci când boala durează de mult timp și nu s-a instituit la timp tratamentul corect, sunt tulburările de creștere și cele de dezvoltare ce pot apare la copiii care suferă de această boală. Tot la copii mai pot apare pierdere în greutate importantă, convulsii, blocarea tranzitului intestinal sau leziuni pe piele din cauza mâncărimilor puternice. Frecvent, tot la copii pot apare infecții cu paraziți precum giardia, oxiuri sau limbrici.
Analize paraziți intestinali
Dacă și tu te confrunți cu această problemă de sănătate, va trebui să faci repede o programare la un consult de specialitate. Îți vor fi recomandate tratament și analize pentru paraziți intestinali și apoi, sfaturi pe care e bine să le urmezi imediat, conform indicațiilor primite de la medicul specialist.
În afară de examenul coproparazitologic clasic, vei mai avea nevoie de teste de sânge specifice, probabil și de un examen endoscopic sau colonoscopie, teste antigen, etc. Aceste teste depind și de gravitatea infectării. Persoanele care călătoresc în țări subdezvoltate, sunt susceptibile să dezvolte forme complicate de boală, chiar grave.
Oxiuri la copii – ce sunt și ce simptome apar cel mai frecvent?
Infectarea cu oxiuri la copii are loc prin pătrunderea paraziților în organism. Pot pătrunde larve sau ouă. O dată ajunși în corp, paraziții se vor răspândi în tot corpul. Ouăle oxiurilor vor ajunge majoritatea în intestin și aici se vor și multiplica. Enterobius vermiculares este numele parazitului acesta. Are culoare albă și dimensiuni reduse (2-10 mm). Oxiuroza este cea mai frecventă cauză de infectare din lume cu viermi localizați la nivelul intestinului.
De asemenea, oxiuroza este o boală contagioasă. Frecvent apare mai ales la copii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani. Pentru că este vorba despre o contagiozitate ridicată, aceștia se pot infecta ușor, fie consumând apă contaminată sau alimente ce conțin oxiuri. Obiectele murdare cu care ei vin în contact este o altă cauză de oxiuri la copii, de asemenea. Paraziții pot trăi pe tegumentele persoanelor infectate chiar și 3 săptămâni. În tot acest timp aceștia vor fi contagioși și vor putea transmite boala.
Care sunt principalele simptome oxiuri? Dacă observi la copilul tău faptul că există prurit anal și/sau perianal, atunci te poți gândi că este vorba despre o infectare cu oxiuri. Mâncărimile apar de obicei noaptea sau spre dimineață. Este momentul în care femelele oxiuri ies din rect pentru a depune ouăle. Acest lucru va determina tulburări de somn, în primul rând și irascibilitate apărută din cauza oboselii, plâns și agitație inexplicabilă.
Alte simptome oxiuri mai sunt și următoarele: tulburări digestive, bruxism, enurezis, urticarii, febră, erupții în zona cutanată genitală, etc. Orice semn de boală apărută la copil este un element de îngrijorare. Dacă vei observa oricare dintre semnele principale ale acestei boli, nu amâna și mergi la medicul pediatru imediat cu copilul. Imediat după investigații și confirmarea diagnosticului, trebuie început tratamentul adecvat. Este vorba de o boală contagioasă de natură infecțioasă.
Tratament oxiuri copii – ce putem face pentru eliminarea paraziților/viermilor?
Chiar dacă boala poate fi zgomotoasă și neplăcută, tratamentul acesteia este unul simplu. Acesta trebuie însoțit de o foarte bună igienă, întotdeauna. Deoarece este vorba despre o boală contagioasă, toate persoanele din apropiere au riscul ridicat de îmbolnăvire. Prin urmare, chiar dacă simptomele nu vor fi prezente, inclusiv aceste persoane vor fi nevoite să urmeze același tratament împotriva oxiurilor. Medicamentele vor fi prescrise de către medic și trebuie urmate întocmai.
În funcție de gravitatea bolii și de starea copilului, va fi nevoie și de un regim alimentar strict, o perioadă de timp, care să remedieze efectele paraziților. Cel mai frecvent tratament împotriva oxiuri la copii este cu cel cu derivați de benzimidazol.
Este vorba despre preparatele Zentel, Vermox, etc. Pot exista și alte tipuri de preparate. Industria farmaceutică produce an de an medicamente noi pentru multe tipuri de afecțiuni ale stării de sănătate, pentru boli parazitare, infecțioase, etc.
Pentru ca boala să fie eliminată complet și repede, va fi nevoie să recurgi la măsuri sporite de igienă. Ele au rolul de a susține eficiența tratamentului și rezultatele bune vor apare mult mai repede. În primul rând, copilul trebuie mult mai bine supravegheat. Trebuie urmărit dacă acesta a respectat riguros regulile de igienă spălat pe mâini, unghiile trebuie tăiate la timp, așternuturile, hainele și jucăriile trebuie spălate cu apă fierbinte, lenjeria intimă se va schimba des, etc.
Este posibilă eliminarea paraziților pe cale naturală? Ce putem face?
Anumite plante au foarte bune proprietăți antiparazitare. Alte extracte de plante pot reduce mult inflamațiile și iritațiile provocate de existența paraziților din corpul nostru. Aceste preparate naturale se găsesc în farmaciile naturiste fie sub formă de capsule, fie sub formă de ceaiuri sau tincturi.
În afară de preparatele de acest gen, o altă metodă eficientă de eliminare a paraziților este consumul de alimente care, efectiv au rolul de a elimina paraziții din corp. Usturoiul, semințele de dovleac, ghimbirul, semințele de floarea soarelui, uleiul de in, fructele de pădure, turmenicul, scorțișoara sunt doar câteva exemple de reținut.
În ceea ce privește preparatele cele mai moderne realizate pe bază de plante naturale 100%, poți reține că acestea distrug pur și simplu toate tipurile de paraziți intestinali. Recuperarea stării de sănătate se va realiza foarte repede, conform celor mai recente studii care au fost făcute în această privință.
O altă opțiune pentru tratamentul bolilor parazitare este suplimentul natural Germivir. Acesta este un supliment îmbogățit cu multe ingrediente ce vor crește imunitatea. Capsulele Germivir vor ajuta organismul să distrugă paraziții cu care este infectat. Este util și pentru tratamentul bolilor infecțioase de natura bacteriană. Celelalte efecte de care ar trebui să ții seama sunt următoarele: recuperarea bună, eliminarea deșeurilor toxice și protecția împotriva reinfectărilor.
Vermixin este un alt produs natural de ultimă generație care are efecte excelente asupra tuturor bolilor parazitare. Conținutul suplimentului Vermixin este următorul: extract de usturoi, extract de semințe de dovleac și extract de semințe de Papaya. Produsul acesta elimină și distruge repede paraziții, elimină reziduurile lor toxice și crește imunitatea corpului, concomitent. La fel ca toate celelalte produse, reține faptul că, nici un preparat naturist nu va avea efecte adverse și contraindicații.
Tratament pentru limbrici la adulți
Ascaridioza este una dintre cele mai frecvente boli parazitare care apare la adulți. Ea este produsă de parazitul Ascaris Lumbricoides, care mai este cunoscut și sub denumirea simplă de limbric. Cu siguranță ai mai auzit de acest parazit până acum. Și cel mai probabil în copilărie ai urmat un tratament pentru ținerea la distanță a acestor paraziți care sunt întâlniți în special în rândul copiilor.
Fiind vorba despre o boală infecțioasă de tip parazitar, diagnosticul trebuie pus repede și tratamentul trebuie început imediat, cu atât mai mult cu cât poți contamina și alte persoane complet sănătoase. Este recomandat să soliciți părerea unui medic specialist, pentru a nu apare complicații inutile și grave.
Cel mai eficient tratament pentru limbrici la adulți îl va prescrie medicul specialist căruia te-ai adresat, cu atât mai mult dacă suferi și de alte afecțiuni digestive, hepatice, renale, etc. Există preparate naturiste foarte moderne (precum suplimentul Paraxan) care au rezultate foarte bune. Consumul de usturoi crud, sfeclă roșie, semințe de dovleac, etc. participă la distrugerea paraziților. Utile sunt suplimentele naturale care conțin extract de Papaya. Acestea au capacitatea de a distruge paraziții aceștia, eficient.
Tratament cu semințe de dovleac pentru paraziți
Semințele de dovleac au multe efecte curative. Acestea nu sunt eficiente doar în tratamentul bolilor parazitare. Medicii naturiști le folosesc frecvent și pentru tratamentul unor afecțiuni cardiace, pentru tratamentul constipației, pentru prevenirea și tratamentul diabetului, al insomniei, etc. Conținutul semințelor de dovleac este foarte variat: fibre, carbohidrați, proteine, vitamina K, fosfor, mangan, cupru, zinc, fier, magneziu, etc.
Un tratament cu semințe de dovleac pentru paraziți nu costă mult și poate fi procurat și fără prescripție medicală. Cele mai moderne suplimente naturale eficiente în tratarea bolilor parazitare conțin drept ingrediente principale semințele de dovleac. Rezultatele obținute în urma studiilor clinice sunt excelente și nu produc reacții adverse, deloc. Majoritatea suplimentelor naturale, de altfel, sunt lipsite de contraindicații, ceea ce înseamnă că pot fi consumate mai ales de cei cu boli multiple.
Usturoi cu miere pentru viermișori
Sucul de usturoi cu miere poate fi preparat foarte ușor în casă de oricine. El este foarte bun pentru eliminarea limbricilor și a oxiurilor și poate fi administrat atât la adulți cât și la copii. Se prepară ușor. Poate fi administrat copiilor care au vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani, câte 2 lingurițe seara. Adulții sau copiii cu vârsta mai mare de 9 ani, pot consuma un pahar de 150 ml o dată sau de două ori pe săptămână.
Tratamentul pe bază de usturoi cu miere pentru viermișori este recomandat a se continua și după vindecare, cel puțin o săptămână în plus. Acțiunile acestui suc complet natural sunt vermifuge. Este eficient și împotriva infecțiilor cu oxiuri, precum și a limbricilor. Deși efectele sunt foarte bune, orice remediu naturist trebuie consumat numai la sfatul medicului tău curant. Acesta va stabili exact schema de tratament, în funcție de toate afecțiunile stării de sănătate de care suferi.
Antibiotic pentru paraziții intestinali – de ce să nu luăm fără recomandarea medicului?
Antibioticele sunt medicamente utile în majoritatea cazurilor. Deoarece au multiple efecte negative asupra întregului corp și deoarece generează rezistență în timp, prescrierea lor trebuie realizată de către un medic specialist, în funcție de gravitatea bolilor respective, pentru care sunt prescrise. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care un antibiotic pentru paraziți intestinali trebuie luat numai la recomandarea medicului curant.
Diagnosticul de boală parazitară se pune în urma unor investigații amănunțite. Tratamentul cu un antibiotic trebuie început după ce medicul va stabili cu exactitate despre ce tip de paraziți este vorba. Dacă vei urma un tratament de acest gen fără a cere părerea acestuia, există riscul ca acesta să nu fie eficient deloc și complicațiile să apară.
Multe complicații pot fi grave, mai ales dacă boala apare la copii. Aceștia sunt cei mai vulnerabili să se contamineze, mai ales cei ce se află în colectivități. Indiscutabil cunoști faptul că, în ultimii 20 de ani au fost realizate o mulțime de medicamente clasice și naturale pentru tot felul de boli.
Atunci când există soluții terapeutice multiple, nu mai este nevoie de tratamente ce pot avea urmări negative, în concluzie. De aceea este bine să întrebi întotdeauna un medic despre oportunitatea de a folosi alte medicamente pentru bolile parazitare, decât antibioticele clasice. Orice tratament cu antibiotice are urmări neplăcute și prea multe urmări negative.
Sperăm că articolul ți-a fost util. Dacă mai ai întrebări nu ezita să ne scrii un mesaj în secțiunea de comentarii sau accesând formularul de contact pe care îl punem la dispoziție. Noi vom încerca să îți răspundem într-un timp cât mai scurt, pentru a te ajuta în alegerile pe care vrei să le iei.
Nu există comentarii.
Fii primul care adaugă un comentariu.