Suferiți de hipertensiune arterială (HTA)? Nu trebuie să vă îngrijorați foarte mult dacă ați aflat de curând că suferiți de o astfel de boală. Conform unor studii realizate în anul 2016 chiar de către Societatea Română de Hipertensiune, peste 45% dintre adulții din România suferă de această maladie.
Chiar dacă este o boală care poate avea urmări grave și chiar fatale, cu atât mai mult dacă este asociată cu alți factori de risc importanți, există o mulțime de soluții terapeutice în momentul de față pentru HTA. Este vorba atât de medicamente clasice cât și de suplimente naturale foarte moderne (precum Cardiform pe care îl și recomandăm) pentru hipertensiunea arterială.
Dacă ați depistat că suferiți de această afecțiune și dacă aveți frecvent valori crescute ale tensiunii arteriale, vă prezentăm în continuare câteva metode de a scădea tensiunea arterială rapid. Este recomandat să le cunoașteți și să le discutați cu medicul dumneavoastră curant detaliat, dacă urmați deja un tratament pentru HTA.
Navigare rapidă:
Ce este tensiunea diastolică mare și ce simptome are?
Tensiunea arterială este exprimată sub forma a două numere. Primul număr reprezintă tensiunea arterială sistolică. Aceasta este, de fapt, tensiunea care apare în artere, atunci când inima se contractă. Al doilea număr reprezintă tensiunea diastolică, adică presiunea care există în vasele de sânge atunci când inima este în faza de relaxare, între contracțiile obișnuite și repetate.
Tensiunea diastolică mare apare atunci când există afecțiuni ale arterelor sau afecțiuni ale rinichilor și sistemului endocrin, mai frecvent. Atunci când valorile acestei tensiuni sunt peste cele normale, vasele de sânge nu vor reuși să se relaxeze între cele două bătăi ale cordului.
Boala poate fi silențioasă o perioadă de timp, fără să apară nici un semn important pentru tensiunea diastolică mare. Acest lucru se descoperă de foarte multe ori la un control medical de rutină dacă nu apar simptome. Iată așadar un motiv foarte bun pentru a nu mai amâna controlul medical și să mergi anual la medic chiar dacă te simți bine, pentru o verificare de rutină.
Factorii de risc pentru această boală sunt multipli. Poate fi vorba despre anumite afecțiuni cronice, stres excesiv, excesul de greutate, fumatul, stil de viață sedentar, consumul de alcool, lipsa potasiului și a vitaminei D din organism, etc. Hipotiroidismul, tuberculoza renală, rinichiul polichistic, traumatisme la nivelul capului, insuficiența aortică, blocul atrioventricular, sunt doar câteva exemple de boli care determină creșterea tensiunii diastolice peste valorile normale.
Cele mai frecvent întâlnite simptome pentru tensiune mare sunt următoarele: dureri de cap, transpirații, amețeli, tulburări ale vederii, crampe musculare, sângerări nazale, urinări dese, palpitații, vertij, furnicături la nivelul mâinilor sau picioarelor, etc.
Dacă aveți unul sau mai multe dintre aceste simptome, nu amânați mult timp întâlnirea cu un medic de specialitate sau cu medicul dumneavoastră de familie. HTA este o boală care se poate complica repede și urmările pot fi foarte grave.
Despre valorile măsurării tensiunii – ce înseamnă tensiune 160 cu 90?
Pentru a determina cât mai exact valorile tensiunii arteriale, este bine să respectăm anumite reguli. Doar în felul acesta vom obține o acuratețe ridicată și valorile reale ale acesteia. Dacă urmați un tratament medicamentos pentru tensiune arterială, atunci tensiunea se va măsura înainte de a lua medicația respectivă. De asemenea, tensiunea trebuie măsurată cu cel puțin 30 de minute după masă și după ce veți merge la toaletă. Nu este indicat să consumați cafea, să fumați sau să beți alcool înainte de măsurare.
Nu este recomandat să vorbiți la telefon sau să vorbiți în timp ce măsurați valoarea tensiunii arteriale, mai ales. În condiții obișnuite, tensiunea arterială se măsoară dimineața sau seara. Bineînțeles, dacă ați descoperit întâmplător, spre exemplu, o tensiune 160 cu 90 și aceasta nu a scăzut deloc după ce ați luat medicamentele uzuale, durerile de cap devenind și mai accentuate, atunci măsurătorile trebuie să fie repetate pentru a vă asigura că situația nu va scăpa de sub control, repede.
Tensiune arterială se măsoară cu ajutorul tensiometrului. Valorile reale se obțin dacă veți realiza măsurătorile în felul următor: apropiați un scaun și așezați-vă în așa fel încât tălpile să atingă bine podeaua, picioarele trebuie să fie drepte și nu încrucișate, de asemenea.
Mâna trebuie să fie așezată pe o suprafață plană și brațul trebuie să fie la nivelul cordului. Apoi, se va introduce manșeta tensiometrului pe braț sau pe încheietura mâinii, exact așa cum este specificat în instrucțiunile tensiometrului.
Chiar dacă sunt multe reguli și aveți impresia că acestea sunt inutile, nu vă lăsați induși în eroare. Este important să fie respectate. Spre exemplu, o tensiune 160 cu 90 măsurată în mod eronat, vă va determina să luați medicamente prea multe pentru scăderea tensiunii. Riscul ca tensiunea dumneavoastră arterială să scadă prea mult, în acest caz, devine mult prea ridicat și consecințele negative vor apare repede.
Tratament naturist pentru tensiune diastolică mare
Conform precizărilor făcute de cercetătorii medicali, suferim de HTA atunci când presiunea din vasele noastre de sânge depășește pragul de 140/90 mmHg. Acest lucru trebuie să se întâmple însă frecvent pentru a putea vorbi de hipertensiune arterială, nu de valori episodice.
În funcție și de alte condiții (greutate, regim de viață, boli asociate mai mult sau mai puțin grave, diferite forme de malformații, consum de alcool, etc.), putem corecta aceste valori, fie cu ajutorul medicamentelor clasice, fie prin alte metode (ca de exemplu capsulele naturale Ultra CardioX tot mai iubite). Un tratament naturist pentru tensiune diastolică mare nu este dificil de urmat, în momentul de față.
Industria suplimentelor naturale a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimii 20 de ani. Datorită efectelor excelente ale plantelor, producătorii au încercat și reușit să realizeze preparate complet naturale și pentru HTA. Produsele sunt fabricate prin tehnologii foarte complexe și conțin o mulțime de ingrediente care vor avea drept consecință reducerea valorilor presiunii sângelui din vasele de sânge. Sub supravegherea medicului curant, astăzi, HTA poate fi tratată foarte bine și așa.
Spre exemplu, a apărut pe piață la noi în țară, de curând, suplimentul natural Tonerin. El conține extract de Roiniță care are efecte relaxante bune, asupra sistemului cardiovascular, extract de Păducel ce reduce tensiunea arterială sistolică și diastolică și tine sub control și aritmia, usturoiul care curăță foarte bine vasele de sânge și le menține elasticitatea, precum și tot complexul de vitamine B. Este o asociere foarte inteligentă care reușește cu succes să mențină tensiunea la valori normale.
Un alt exemplu demn de reținut, este tratamentul cu Cardione. Potrivit specificațiilor din prospectul produsului, suplimentul natural Cardione conține extract de rădăcină de urzică, extract de Terminalia Arjuna, ulei de păducel, acizi grași Omega-3, Vitaminele B6 și B12, Tiamină și Riboflavină. Efectele lor cumulate au eficiență ridicată asupra valorilor presiunii sângelui din vase. Este un foarte bun tratament modern, pe care medicii deja l-au acceptat și aplicat în practică.
Scăderea tensiunii arteriale fără medicamente – este posibilă?
Spre deosebire de alte boli, tensiunea arterială poate fi scăzută fără a urma un tratament medicamentos clasic sau bazat pe preparate naturale 100%. Este un avantaj care ar trebui luat în seamă de către toți pacienții diagnosticați cu HTA.
Există boli în care nu putem interveni în acest fel și suntem nevoiți să consumăm medicamente clasice care creează multe alte probleme de sănătate, de-a lungul timpului. În cazul HTA avem posibilitatea de a opta pentru un alt gen de tratament cu efecte bune.
Cum este posibilă scăderea tensiunii arteriale fără medicamente? Un factor important care influențează mult valorile tensiunii arteriale, este greutatea. Dacă suferiți de greutate excedentară, slăbiți și veți constata că valorile tensiunii vor scădea și ele. De asemenea, renunțatul la consumul zilnic de cafea, alcool sau la tutun, are același efect benefic asupra valorilor ridicate ale HTA. Odihna este importantă. Încercați să vă schimbați programul și să vă odihniți la timp și mult timp.
Scăderea tensiunii arteriale fără medicamente mai este posibilă și prin eliminarea stresului, dacă aveți o viață de acest gen sau un serviciu care exercită prea multă presiune psihică. HTA nu este o boală foarte gravă dacă este depistată la timp sau dacă sunt urmate sfaturile medicului specialist care urmărește evoluția bolii dumneavoastră. Ea devine periculoasă și de necontrolat din punctul de vedere al complicațiilor grave care pot apare, doar atunci când nu se intervine deloc.
Indiscutabil că procesele metabolice din corpul nostru nu s-ar desfășura normal dacă aportul de minerale principale nu ar fi optim. Atenție însă la excesul de sare din alimentație. Din aliat devine dușman deoarece are capacitatea de a crește foarte mult valorile tensiunii. În plus, nu omiteți faptul că, toate alimentele conțin sare. Dacă adăugăm și cantitățile puse de noi în mâncare, atunci vor apare probleme. Reduceți mai mult sarea din alimentație sau folosiți înlocuitori ai acesteia, nu este deloc dificil.
Vitamine care scad tensiunea
Există studii moderne medicale care au demonstrat faptul că anumite vitamine au capacitatea de a scădea tensiunea arterială ridicată. Printre cele mai importante vitamine care scad tensiunea se regăsește și vitamina D.
Mai mult de jumătate din populația lumii, suferă în zilele noastre de HTA și de diabet, spre exemplu. Vitamina D are cel puțin două roluri principale: reducerea valorii presiunii sângelui și stimularea eficientă a producerii insulinei la nivelul pancreasului.
În orice farmacie se găsesc astăzi preparate moderne care conțin vitamina D. Nu este dificil să le procurăm și nu costă nici exagerat de mult un astfel de produs. Luați în calcul faptul că, în felul acesta, nu preveniți doar diabetul și nu scădeți doar valorile ridicate ale tensiunii. Vitamina D este un puternic aliat împotriva apariției cancerului, de asemenea. O altă vitamină importantă mai este și vitamina C. Și aceasta are un rol important în scăderea valorilor ridicate ale presiunii din sânge.
Alimente care scad tensiunea arterială diastolică
Puține persoane cunosc faptul că, există o mulțime de alimente care scad tensiunea diastolică, pe care le puteți cumpăra ușor din orice fel de magazin alimentar și care nu costă deloc mult. Tocmai din acest motiv, de cele mai multe ori specialiștii recomandă să optăm pentru schimbarea stilului de viață înainte de a începe să ne îndreptăm atenția către suplimente alimentare sau medicamente hipertensive.
Sunt alimente pe care le consumați în mod obișnuit, însă, le-ați putea trece chiar din acest moment, pe lista priorităților, pentru a vă bucura de un tratament modern pentru valorile crescute ale presiunii arteriale, fără a consuma medicamente clasice și toxice pentru tot organismul.
Spre exemplu, cunoașteți faptul că bananele conțin foarte mult potasiu? Acesta are rolul benefic de a elimina sodiul din corpul nostru, scăzând indirect valorile tensiunii arteriale diastolice și sistolice. Fructele de pădure conțin mulți flavonoizi.
Și ei au un rol benefic și reușesc să reducă valorile HTA cu succes. Semințele de dovleac și sfecla roșie au același efect, mecanismele de acțiune fiind, însă, diferite. Suplimentați zilnic aceste alimente și veți observa repede modificările care apar.
Peștele și consumul de ciocolată neagră pot să ajute mult la prevenirea sau normalizarea HTA, conform studiilor medicale realizate în clinici medicale importante din lume. Usturoiul, rodia și produsele lactate au efecte similare bune asupra tensiunii arteriale. Este util să vă alegeți alimentele în funcție și de celelalte efecte suplimentare pe care le au asupra organismului. Revizuirea alimentației se poate face sub îndrumarea unui medic nutriționist, beneficiile fiind ridicate.
Exerciții pentru scăderea tensiunii arteriale
Când vine vorba de o stare bună de sănătate, mai ales după o anumită vârstă, nu poate fi obținută fără sport și exerciții fizice realizate constant. Indiferent de valoarea greutății corporale, exercițiile fizice produc multe modificări importante și benefice în corpul nostru. Există o mulțime de exerciții pentru scăderea tensiunii arteriale.
Este vorba despre exercițiile de gimnastică aerobică, despre mersul pe jos, înot și alergat. Sunt sporturile care au efectul cel mai important asupra valorilor HTA. Sănătatea noastră generală depinde mult de activitatea fizică pe care o avem.
Exercițiile fizice de acest gen, realizate în mod constant, timp îndelungat, au drept rezultat scăderea riscului de a dezvolta plăci de aterom la nivelul vaselor de sânge. Când acest lucru se întâmplă, vasele devin rigide și, în consecință, presiunea arterială crește prea mult. Sportul generează, de asemenea, o mulțime de schimbări metabolice în corpul nostru.
Ele vor antrena mult mai bine arderile, ne vor menține foarte bine greutatea normală și ne vor oferi și o stare psihică mult mai bună. Cumulate, efectele se vor îndrepta asupra valorilor HTA, treptat. Chiar dacă nu sunteți o persoană pasionată de exerciții fizice, benefice sunt și rezultatele mersului pe jos. Este util să începeți să faceți acest lucru mai des.
Societatea actuală în care trăim și excesul de modernitate, au reușit să ne transforme viața mult prea mult. Chiar dacă este mai comod să urmărim ore în șir tot felul de emisiuni la televizor sau să petrecem ore în șir în mediul online, sănătatea este mult mai importantă. Așa că nu mai aștepta, ridică-te de pe fotoliul confortabil și hai să facem mișcare!
Nu există comentarii.
Fii primul care adaugă un comentariu.