La nivelul porțiunii superioare a rectului, precum și la nivelul anusului, în interior, există o rețea de vene de dimensiuni reduse. În anumite situații, aceste vene se dilată și pot apare chiar edeme în pereții acestor vase de sânge. Afecțiunea aceasta se numește boală hemoroidală (hemoroizi) – haima (gr) – sânge, rhoos (gr) – curgere.
Este o boală modernă, de care suferă aproximativ 50% din populația lumii. Hemoroizii pot fi externi sau interni. Datorită nenumăratelor suplimente alimentare moderne și a multor tipuri de medicamente clasice, tratarea hemoroizilor acasă a devenit posibilă în zilele noastre. Trebuie însă să alegem cu atenție, pentru a fi siguri că vom trata și nu vom face mai mult rău decât bine.
Există o mulțime de produse naturale foarte eficiente care contribuie la retragerea hemoroizilor externi. De exemplu, știai că bicarbonatul pentru hemoroizi sau un simplu cartof ras pentru hemoroizi fac parte din categoria de leacuri bătrânești pentru hemoroizi externi care chiar au efect?
Trebuie menționat că dacă suferiți de hemoroizi interni, atunci, în funcție de gradul acestora de evoluție, tratamentul va fi mai complex și este posibil să necesite chiar un tratament chirurgical, care va preveni apariția complicațiilor.
Navigare rapidă:
- 1 Hemoroizi sau fisuri anale – ce diferențe și ce asemănări sunt între cele două?
- 2 Hemoroizi externi și hemoroizi interni – mai există și alte tipuri?
- 3 Hemoroizi în sarcină – putem scăpa de ei cu un tratament pentru hemoroizi natural pentru acasă?
- 4 Eliminare hemoroizi externi – la ce leacuri bătrânești pentru hemoroizi externi putem apela?
- 5 Tromboza hemoroidală – ce este?
- 6 Hemoroizii externi se retrag singuri?
Hemoroizi sau fisuri anale – ce diferențe și ce asemănări sunt între cele două?
Boala hemoroidală se poate confunda ușor cu o altă patologie frecvent întâlnită în întreaga lume, fisuri anale. Simptomatologia este asemănătoare și este nevoie de un consult medical de specialitate și de investigații specifice pentru a stabili dacă este vorba despre hemoroizi sau despre fisuri anale. În astfel de situații, pacienții se plâng în primul rând de durere în zona anusului, de mâncărimi, inflamații și sensibilitate a pielii, sângerări minore sau importante, imposibilitatea de a sta jos mult timp, etc.
Ambele afecțiuni sunt frecvent întâlnite la persoanele care au peste 50 de ani sau la femeile care se află în ultimele șase luni de sarcină. În cazul acestora, presiunea din zona pelviană crește atât de mult, încât pot apare frecvent fie fisuri anale, fie hemoroizi, mai ales cu puțin timp înainte de naștere sau în timpul acesteia.
Dacă ați sesizat prezența sângelui în scaun după o defecație dificilă, atunci este foarte probabil să suferiți de una sau mai multe fisuri anale și nu de hemoroizi. Dacă sângerarea a survenit în alte împrejurări, traumatisme sau diaree abundentă, este foarte probabil ca diagnosticul corect să fie acela de boală hemoroidală.
Indiferent de verdictul medicilor, nu trebuie să vă îngrijorați mult din punctul de vedere al tratamentului pentru fisuri anale. În prezent, există o mulțime de preparate 100% naturale foarte moderne și eficiente care vă pot ajuta mult.
De asemenea, tratamentele chirurgicale și non-chirurgicale au evoluat și ele mult și pot rezolva bine, ambele afecțiuni, mai ales dacă se intervine la timp și în mod corect. Nu omitem nici medicamentele clasice care ajută, mai ales atunci când au apărut complicațiile bolii și fisuri anale mai pronunțate.
Hemoroizi externi și hemoroizi interni – mai există și alte tipuri?
Există mai multe tipuri de hemoroizi. Cele mai cunoscute forme sunt următoarele: hemoroizi interni, externi, micști, prolapsați și trombozați. Prezentăm în continuare principalele caracteristici ale fiecărei forme în parte, precum și cele mai importante semne care ar trebui să vă atragă atenția:
Hemoroizii interni: sunt situați într-o zonă îndepărtată de rect, unde nu există multe terminații vasculare și nervoase. Este motivul principal pentru care nu dor, prezentă fiind doar sângerarea. Aceștia apar mai ales la persoanele care suferă de constipație cronică și îndelungată și nu se pot vedea sau simți.
Hemoroizii externi: sunt mai puțin frecvenți în comparație cu cei interni. Ei sunt situați exact sub pielea din jurul anusului. Această zonă este foarte bogată în terminații nervoase, de aceea simptomele sunt mult mai zgomotoase: durere, mâncărimi, sângerări, umflături, etc.
Hemoroizii prolapsați: apar atunci când țesutul intern al hemoroidului ajunge în afara anusului. Pot fi 4 grade de prolaps, în această situație. Cele mai grave sunt gradele III și IV când hemoroizii prolapsați rămân în afara anusului și trebuie împinși înapoi, respectiv, atunci când aceștia nu pot fi împinși înapoi și rămân în mod permanent afară.
Hemoroizi trombozați (tromboza hemoroidală): în interiorul unui hemoroid extern se poate forma un cheag de sânge. Deoarece cheagul de sânge este permanent situat acolo, durerile vor fi intense și continue. Ele vor dispare doar după ce acesta va fi îndepărtat. Pentru eliminarea lui se pot folosi metode chirurgicale minim invazive. Nu sunt costisitoare și nu necesită o lungă perioadă de recuperare.
Sângerări anale – pot reprezenta un semn de existență a hemoroizilor?
Sângerările anale sunt importante ca orice alt tip de hemoragie și trebuie imediat identificată cauza. Aceasta poate fi diferită. Ne putem confrunta cu următoarele situații: sânge roșu aprins, sânge de culoare maro sau roșu închis sau scaun de culoare neagră (melenă).
Atunci când observăm sânge roșu aprins în scaun, în vasul de toaletă sau pe hârtia igienică, înseamnă că sângerarea s-a produs la nivelul anusului, al rectului sau chiar al colonului, porțiunea terminală.
Atunci când sângerarea are loc la un nivel mai superior, intestin subțire sau porțiunea superioară a colonului, sângele va avea culoarea maro, iar în cazul în care pierderea de sânge apare la nivelul stomacului, scaunul va fi colorat în negru. Cele mai frecvente cauze ale hemoragiilor cu sânge roșu aprins la culoare sunt hemoroizii sau fisurile anale.
În situația în care vă confruntați cu o astfel de problemă și nu ați sângerat în urma unui episod de constipație, în urma unui traumatism sau după o diaree abundentă, este foarte posibil să suferiți de boală hemoroidală. Este frecvent întâlnită în toată lumea, mai ales la persoanele trecute de 50 de ani. Ea apare frecvent și la femeile însărcinate din cauza presiunii mari din zona pelviană, exercitată de făt.
Hemoroizi în sarcină – putem scăpa de ei cu un tratament pentru hemoroizi natural pentru acasă?
Cauzele apariției de hemoroizi în sarcină sunt multiple. Nu doar presiunea excesivă exercitată de făt determină apariția bolii hemoroidale. Spre exemplu, în timpul sarcinii se produc o mulțime de hormoni.
Unii dintre aceștia au drept rol relaxarea anumitor vene, chiar și a celor de la nivelul anusului și rectului. Dacă acești hormoni sunt produși în exces, atunci pereții venelor de la ambele niveluri vor deveni mult prea relaxați și vor apare inevitabil și hemoroizii.
Multe femei însărcinate suferă și de constipație. Acest lucru asociat cu presiunea crescută pelviană datorată prezenței fătului, va determina, de asemenea, apariția de hemoroizi în sarcină. Greutatea femeilor însărcinate crește mult, tendința de a sta mult timp pe scaun și nu în picioare este frecventă. Sunt alte două cauze care generează boala hemoroidală la femeile însărcinate.
Dacă va aflați într-o astfel de situație, puteți recurge la suplimentele naturale care există pe piață în momentul de față, pentru retragerea hemoroizilor externi. Le puteți folosi acasă foarte simplu. Astfel de produse conțin tot felul de extracte naturale cu efecte nemaipomenite: creșterea tonusului venelor, reducerea inflamațiilor și edemelor de la nivelul lor, reducerea mărimii hemoroizilor, reducerea sângerărilor, eliminarea durerilor și a mâncărimilor, etc.
Se mai pot face băi călduțe cu bicarbonat sau se pot pune comprese cu gheață, care de asemenea ajută la retragerea hemoroizilor externi. Menționăm că este foarte eficient bicarbonatul pentru hemoroizi, acesta fiind pe lista cu leacuri bătrânești pentru hemoroizi externi care merită încercate.
Pe lângă bicarbonatul pentru hemoroizi, Extractul de fructe de Saw Palmetto, extractul de fructe de palmier Sabal, coada șoricelului, scoarța stejarului, Aloe Vera, extractul de mușețel, rostopasca sau un simplu cartof ras pentru hemoroizi sunt alte exemple de ingrediente naturale care reduc mult simptomatologia bolii hemoroidale apărute la femeile însărcinate și nu numai la acestea și despre care vei afla mai multe în capitolul despre leacuri bătrânești pentru hemoroizi externi.
Cea mai bună cremă pentru hemoroizi – are rost să folosim un astfel de tratament?
Cele mai eficiente creme pentru hemoroizi sunt acelea care reușesc să ne scape de astfel de probleme fără să provoace reacții adverse, fără să genereze complicații în întreg organismul datorită toxicității substanțelor din compoziție. Așadar, cea mai bună cremă pentru hemoroizi este în mod cert una 100% naturală, care conține toate extractele de care este nevoie pentru reducerea și vindecarea hemoroizilor supărători.
În general, preparatele care conțin unul sau mai multe extracte menționate mai sus, sunt și cele mai eficiente. Ingredientele trebuie să fie de cea mai bună calitate, trebuie să fie 100% naturale și cultivate în condiții de siguranță maximă. Contează foarte mult și metodele farmacologice de preparare, precum și modul de asociere al lor.
Un exemplu concludent pentru categoria de cea mai bună cremă pentru hemoroizi este crema Gelarex împotriva hemoroizilor tot mai iubită în ultima perioadă. Aceasta conține o mulțime de ingrediente 100% naturale și de cea mai bună calitate: fructe de Saw Palmetto, palmier Sabal, coada șoricelului, mușețel, scoarță de stejar, Aloe Vera, etc.
Efectele preparatului sunt absolut minunate: eliminarea durerilor, a mâncărimilor, determină resorbția hemoroizilor, întărește pereții venelor din zona anală și rectală, poate reduce și riscul de sângerare, etc. Dacă ți-am trezit interesul pentru acest supliment, atunci îți recomandăm să citești review-ul lui complet, care cu siguranță te va ajuta să îți dai seama dacă este produsul de care tu ai nevoie sau nu.
Pentru că este un unguent pentru hemoroizi externi inflamați natural de înaltă calitate, se absoarbe foarte repede fără a crea senzația neplăcută de zonă lipicioasă, nu conține hormoni și nici substanțe chimice toxice pentru organism, deoarece nu are efecte secundare, poate fi utilizată timp îndelungat, se poate aplica și în exterior dar și în interiorul rectului în caz de hemoroizi interni.
Fiind un produs lipsit de contraindicații și efecte secundare, poate fi utilizat și de femeile însărcinate sau de alte persoane cu afecțiuni multiple grave.
Un alt exemplu foarte bun pe care îl putem da (tot în categoria de cea mai bună cremă pentru hemoroizi) este și Rectin. Este în plus și un bun unguent pentru mâncărimi anale. Acesta se folosește de cele mai noi descoperiri în domeniul tratamentelor naturiste, înglobând o compoziție din care fac parte extracte din plante studiate intens în ultimii ani.
Cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi
Evident, nu trebuie să alegem neapărat cea mai bună cremă pentru hemoroizi, deoarece avem și alte alternative la dispoziție, ca de exemplu supozitoarele. Desigur, trebuie puțină atenție pentru a ne asigura că am ales cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi.
Ne putem vindeca de hemoroizi folosind o mulțime de soluții terapeutice. Există pe piață multe preparate naturale sub formă de unguent pentru hemoroizi externi inflamați, supozitoare, soluții, tampoane, vitamine, suplimente alimentare, etc. Cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi conțin întotdeauna ingredientele care determină înlăturarea bolii și eliminarea hemoroizilor. Sunt foarte eficiente supozitoarele cu efecte cicatrizante, antiinflamatorii, antihemoragice, decongestive, reparatorii, etc.
Anumiți producători au conceput și supozitoare pentru hemoroizi cu antibiotic, care se numără printre cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi deoarece acționează foarte bine asupra zonelor deja infectate.
Spre deosebire de alegerea unui unguent pentru hemoroizi externi inflamați sau cremă care se aplică extern și/sau intern, cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi sunt mult mai comod de folosit și efectele lor durează mai mult timp (fiind chiar mai eficiente dacă alegem supozitoare pentru hemoroizi cu antibiotic). Sunt recomandate mai ales în cazul în care hemoroizii sunt situați în părțile superioare ale rectului unde nu se poate aplica un unguent sau o cremă. În farmacii sunt comercializate și supozitoare pentru hemoroizi care sângerează.
Când trebuie să alegi supozitoare pentru hemoroizi care sângerează? Evident, atunci când intervine sângerarea. După cum cel mai probabil ți-ai dat seama deja, aceste supozitoare pentru hemoroizi care sângerează conțin ingrediente care contribuie la oprirea sângerării, în mod natural și la scurt timp după aplicarea tratamentului. Cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi, precum și cele cu antibiotic de obicei acționează și asupra sângerării.
Un alt ingredient valoros este acidul hialuronic. În ceea ce privește acidul hialuronic, acesta va forma un strat de gel chiar la suprafața mucoasei rectale după introducerea supozitorului în anus. Stratul acesta de gel are rolul de a accelera și declanșa fenomenele de regenerare locală.
În plus, va crește și imunitatea naturală a zonei afectate. Toate aceste efecte au drept rezultat vindecarea mucoaselor și stoparea în evoluție a hemoroizilor, pentru ca efectul final să se instaleze mult mai rapid. Un alt ingredient foarte folosit pentru prepararea supozitoarelor hemoroidale este extractul de Hamamelis.
El are foarte bune proprietăți astringente. De asemenea, are și acțiune antiinflamatoare și hemostatică locală. Sunt utile pentru persoanele care suferă de sângerări repetate și intense. Reducând inflamația, indirect reduce și durerile. În felul acesta crește confortul de viață și scade riscul de apariție a complicațiilor. Supozitoarele care conțin extract de Hamamelis pot fi utilizate atât de femei cât și de bărbații care suferă de boala hemoroidală sau de fisuri anale.
Eliminare hemoroizi externi – la ce leacuri bătrânești pentru hemoroizi externi putem apela?
Am observat că lumea caută destul de frecvent soluții de eliminare hemoroizi externi pentru acasă, care nu necesită neapărat să alegem cea mai bună cremă pentru hemoroizi, cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi sau un unguent pentru hemoroizi externi inflamați.
Oamenii vor pur și simplu un tratament pentru hemoroizi care poate fi obținut din ceea ce avem acasă. Așa că în continuare vom vorbi foarte pe scurt despre principalele leacuri bătrânești pentru hemoroizi externi la care putem apela. Cine ar fi crezut că bicarbonatul pentru hemoroizi se poate dovedi atât de eficient? Sau că un cartof ras pentru hemoroizi chiar ajută la retragerea mai rapidă a acestora?
Așadar, ce leacuri bătrânești pentru hemoroizi externi avem la dispoziție? De ce este util bicarbonatul pentru hemoroizi? Bicarbonatul de sodiu este adesea menționat ca un remediu popular pentru ameliorarea disconfortului asociat cu hemoroizii, în special pentru simptomele de mâncărime și iritație, iar acest lucru se datorează faptului că are proprietăți antiinflamatoare, efect calmant și proprietăți antibacteriene.
De cealaltă parte, un cartof ras pentru hemoroizi are aproximativ același efect, fiind de asemenea benefic datorită proprietăților antiinflamatoare și antibacteriene pe care le are. Tot ce trebuie făcut este să spălăm și curățăm un cartof proaspăt, să îl răzuim până ce obținem o cantitate suficientă de pulbere pe care o vom aplica în zona afectată timp de 15-20 de minute, lucru ce va contribui la retragerea hemoroizilor externi.
Alte leacuri bătrânești pentru hemoroizi externi sunt cele care au la bază extractul de propolis, castanul sălbatic, ghimpele pădureț, extractul de Gotu Kola sau cel de Gingko.
Tromboza hemoroidală – ce este?
Tromboza hemoroidală este o complicație frecvent întâlnită la persoanele care suferă de hemoroizi. Apare în special la pacienții care nu se tratează de hemoroizi la timp sau chiar deloc sau la cei care au urmat un tratament eronat. Dacă nu sunt tratați la timp și în mod corect, hemoroizii evoluează treptat și în interiorul lor, pot apare cheaguri de sânge. Tromboza hemoroidală poate să se dezvolte și în mod spontan datorită unui efort intens sau datorită unui scaun dificil.
Medicii sunt de părere că tromboza hemoroidală de acest gen apare nu datorită unui proces de tromboză în sine care se manifestă în interiorul lumenului vaselor din zona respectivă, ci este datorat mai ales de o ruptură care se produce în interiorul venelor afectate de boala hemoroidală.
Din punctul de vedere al simptomelor, acestea sunt zgomotoase mai ales la nivel local: durere, inflamație, hemoragii, etc. Tromboza hemoroidală nu este însoțită de obicei de febră, frisoane, edeme mari, etc.
Chiar dacă manifestările nu sunt foarte neplăcute, acest gen de tromboză hemoroidală se poate complica, destul de repede și într-un mod foarte neplăcut, mai ales în lipsa tratamentului adecvat și eficient. În situația în care boala se află în stadiul incipient, tratamentul poate fi medicamentos.
Dacă cheagul este deja format și este de dimensiuni mari, atunci va fi nevoie de o intervenție minoră chirurgicală. Aceasta durează doar câteva minute și se realizează sub anestezie locală. O dată eliminat trombul, durerea va dispare repede și zona nu va mai fi deloc inflamată și sensibilă.
În situația în care nu se va recurge la metoda chirurgicală de eliminare a trombului, pot apare complicații mult mai grave precum necroza tegumentelor, hemoragie accentuată, etc. Indiferent de situație, este foarte bine să se solicite părerea unui medic de specialitate într-o astfel de situație. Cel mai important este ca tratamentul să înceapă la timp pentru a avea efectul maxim dorit.
Hemoroizii externi se retrag singuri?
O întrebare pusă frecvent este aceasta: hemoroizii externi se retrag singuri? Răspunsul este unui afirmativ, în anumite condiții, așa cum vom arăta în cele ce urmează.
Hemoroizii externi se retrag singuri în anumite cazuri, dar acest lucru depinde de severitatea și stadiul lor. Hemoroizii externi sunt dilatații ale venelor din jurul anusului care pot fi foarte incomode și dureroase și care nu întotdeauna se retrag singuri, cel puțin nu fără puțin ajutor din partea noastră.
De cealaltă parte hemoroizii externi mai mari sau care provoacă simptome severe, cum ar fi sângerarea abundentă, durerea intensă sau formarea de cheaguri de sânge (tromboze hemoroidale), pot necesita tratament medical de specialitate sau intervenție chirurgicală pentru a fi eliminați complet. În aceste cazuri, este recomandat să consulți un medic pentru o evaluare de specialitate, nefiind bine să te documentezi doar online.
Hemoroizii externi se retrag singuri așadar dacă nu sunt într-un stadiu avansat și dacă avem grijă să aplicăm comprese reci pentru a reduce inflamația și durerea asociată, să utilizăm suplimente naturale, (precum cea mai buna cremă pentru hemoroizi sau cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi despre care am discutat mai devreme în articol), să consumăm fibre și lichide suficiente, precum și să asigurăm o igienă corespunzătoare.
În această etapă nu este nevoie de niciun medicament pentru hemoroizi interni, deoarece nu vorbim de un stadiu avansat al afecțiunii. Până la retragerea hemoroizilor externi poți apela inclusiv la un unguent pentru mâncărimi anale pentru a trece mai bine peste perioada necesară vindecării complete atunci când optăm pentru tratarea hemoroizilor acasă.
Nu există comentarii.
Fii primul care adaugă un comentariu.